Overnamebemiddeling

Een sectorgenoot overnemen of een fusie aangaan, het heeft belangrijke gevolgen voor de werking en het voortbestaan van een onderneming. Er dient goed overwogen te worden of de onderneming het financieel aankan om bv. de aandelen van een andere onderneming over te nemen. Over welke periode zal de financiering gebeuren? Blijft de verkoper in de zaak als werknemer en wordt het personeel mee overgenomen? Kan er een deel van de overnameprijs uitgesteld worden onder voorwaarden? Er komt heel wat bij kijken en gefundeerde berekeningen zijn een absolute noodzaak.

Waarom Creafig?

Kritisch en correct

We analyseren de over te nemen zaak en we doen een waardebepaling op basis van objectieve criteria. Ook stellen we een financieel plan en cashplanning op om te kijken of de prijs voor de onderneming haalbaar is. Daarnaast simuleren we hoe de financiering hiervan zal gebeuren.

Creafig komt met een advies omtrent de waarde van de over te nemen zaak en ondersteunt tijdens de onderhandelingen hierover. Ook kijken we samen met de overnemer op basis van de opgestelde prognoses hoe de financiering hiervan praktisch zal gaan gebeuren.

Hoe gaan wij te werk?

  • Analyse van de scenario’s
  • Overname advies  
  • Kredietbegeleiding
  • Administratieve begeleiding bij contractopstelling en neerlegging statuten

Wij zijn erkend KMO dienstverlener.

We kunnen met enige trots zeggen dat Creafig als boekhouder KMO-portefeuille erkend is. Zo kunnen wij onze klanten bijstaan voor strategisch advies met ondersteuning van VLAIO.

Lees meer
Telefoonassistente aan het bellen met klant | Creafig
Wij staan aan je zijde bij de overname
Bel +32 11 44 74 71
Website ontwikkeld door Dries®
Boekhouder KMO portefeuille