KMO dienstverlener

CreaFig is een erkend dienstverlener voor het aanbieden van advies onder de KMO portefeuille. Met deze maatregel krijg jij als onderneming of zelfstandige met zetel in Vlaanderen een subsidie van 30% tot 40% op de door ons verstrekte adviezen.

Teamvergadering met toelichting van financiële grafieken | Creafig Finance

We kunnen met enige trots zeggen dat wij Creafig vanaf 13 mei 2020 als boekhouder KMO-portefeuille erkend is. Zo kunnen wij onze klanten bijstaan voor strategisch advies met ondersteuning van VLAIO.

Wat is de KMO portefeuille?

De KMO portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid waarmee jij als ondernemer extern advies kan inwinnen met financiële steun. Het doel van de KMO portefeuille subsidiemaatregel is om de kwaliteit en de werking van jouw eigen bedrijf te verbeteren.

Een aanvraag voor de KMO portefeuille kan via de website van het agentschap Innoveren en Ondernemen.

Ons registratienummer is DV.A238516.

Aanvraag indienen

Hoe vraag je de KMO portefeuille aan?

De aanvraag voor de KMO portefeuille gebeurt online via de website van VLAIO. Voor je eerste subsidieaanvraag, moet je je onderneming wel eerst registreren.

Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met je dienstverlener of een persoon die werkt binnen je onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding.

Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.

Stap 1: goedkeuring offerte

Je hebt onze prijsaanbieding voor akkoord ondertekend en je hebt van ons een orderbevestiging ontvangen.

Stap 2: betaling eigen bijdrage aan CreaFig

Je ontvangt van ons een factuur met een detail van de kosten. Het BTW bedrag en de kosten die niet onder de KMO Portefeuille vallen, dien je rechtstreeks op onze rekening te betalen.

Stap 3: subsidieaanvraag

Ondertussen kan jij voor het resterende bedrag de subsidie aanvraag online indienen. Dit kan via de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Klik hier om naar de juiste webpagina te gaan. De gebruikershandleiding van de KMO portefeuille helpt je om vlot een subsidieaanvraag in te dienen. Hou zeker ons registratienummer DV.A238516 bij de hand.

Stap 4: betaling eigen bijdrage aan Sodexo

Nadat je aanvraag succesvol werd ingediend krijg je een subsidienummer en de stortingsgegevens voor je eigen bijdrage. Ten laatste 30 kalenderdagen na je online aanvraag moet het geld op de KMO portefeuille rekening staan. Let er op dat je de stortingsgegevens (inclusief mededeling) exact overneemt. Hou er rekening mee dat je bank enkele dagen verwerkingstijd nodig heeft. Je eigen bijdrage staat na de storting in wacht in jouw persoonlijke KMO portefeuille.

Stap 5: uitbetaling van subsidie

Wanneer het Agentschap jouw storting op tijd ontvangen heeft, stort zij haar deel eveneens op jouw persoonlijke KMO portefeuille. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail.

Stap 6: doorstorten van de totaalsom aan CreaFig

Zowel jouw eigen bijdrage als het deel van de Vlaamse Overheid bevinden zich nu in jouw persoonlijke KMO portefeuille. Meld je opnieuw aan op de website om het totaalbedrag online door te storten naar onze rekening.

Stap 7: evaluatie van CreaFig

Je zal na het traject gevraagd worden om ons als dienstverlener te beoordelen.

Voor de exacte stappen en uitleg met schermen, bekijk dit document.

Website ontwikkeld door Dries®
Boekhouder KMO portefeuille