KMO dienstverlener

Wij zijn erkend KMO dienstverlener.

We kunnen met enige trots zeggen dat wij CreaFig vanaf 13 mei 2020 als boekhouder KMO-portefeuille erkend is. Zo kunnen wij onze klanten bijstaan voor strategisch advies met ondersteuning van VLAIO.

Wat is de KMO portefeuille?
De KMO portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid waarmee jij als ondernemer extern advies kan inwinnen met financiële steun. Het doel van de KMO portefeuille subsidiemaatregel is om de kwaliteit en de werking van jouw eigen bedrijf te verbeteren.
 
CreaFig is een erkend dienstverlener voor het aanbieden van advies onder de KMO portefeuille. Met deze maatregel krijg jij als onderneming of zelfstandige met zetel in Vlaanderen een subsidie van 30% tot 40% op de door ons verstrekte adviezen.
 
Een aanvraag voor de KMO portefeuille kan via de website van het agentschap Innoveren en Ondernemen. Ons registratienummer is DV.A238516.
 
De aanvraag voor een betaling via de KMO portefeuille dient in alle gevallen ten laatste 14 kalenderdagen na de startdatum van de samenwerking voor het leveren van de diensten uitgevoerd worden. Je kan een steunaanvraag reeds indienen vanaf het moment van ondertekening, ook al is de opdracht nog niet gestart.
 
Wie kan gebruik maken van de KMO portefeuille?
De subsidie kan gebruikt worden door kmo’s, vrije beroepen, zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep in Vlaanderen met een ‘aanvaardbare hoofdactiviteit’. In de Kruispuntbank van Ondernemingen staan de bedrijfsactiviteiten van je bedrijf (onder de vorm van NACEBEL-codes). Als de hoofdactiviteit op de lijst staat én je bedrijf genereert daarmee de meeste omzet dan kan je van de KMO portefeuille gebruik maken.
 
Welk advies komt in aanmerking voor de KMO portefeuille?
Strategisch advies is van cruciaal belang voor uw bedrijfsvoering. Het heeft impact op de groei en stabiliteit van een organisatie. Voor een blijvend strategisch voordeel, dien je je af te vragen hoe je als bedrijf de capaciteit kan ontwikkelen om de juiste keuzes te maken. De KMO portefeuille kan je hierbij de extra steun geven om jouw strategie uit te werken. De onderstaande onderwerpen vallen binnen de gesubsidieerde advisering:
  • Vruchtgebruik constructie
  • Belangrijke investeringen
  • Overnames / fusies
  • Kapitalisatie onderneming
  • Opstal- of erfpachtconstructies
  • Innovatie
  • Overgang eenmanszaak naar vennootschap
 
Hoeveel kan de subsidie met de KMO portefeuille bedragen?
Een kleine onderneming die gebruik maakt van ons advies kan tot 30% steun genieten via de KMO portefeuille. Je ontvangt maximaal € 10.000 steun per jaar.
Een middelgrote onderneming die gebruik maakt van ons advies, kan tot 20% steun genieten via de KMO portefeuille. Je ontvangt maximaal € 15.000 per jaar.
Een gesubsidieerd advies kost bij ons minstens € 500 (ex. btw).
 
Hoe vraag je de KMO portefeuille aan?
De aanvraag voor de KMO portefeuille gebeurt online via de website van VLAIO. Voo r je eerste subsidieaanvraag, moet je je onderneming wel eerst registreren.
Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met je dienstverlener of een persoon die werkt binnen je onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding.
Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.
 
Stap 1: goedkeuring offerte
Je hebt onze prijsaanbieding voor akkoord ondertekend en je hebt van ons een orderbevestiging ontvangen.
 
Stap 2: betaling eigen bijdrage aan CreaFig
Je ontvangt van ons een factuur met een detail van de kosten. Het BTW bedrag en de kosten die niet onder de KMO Portefeuille vallen, dien je rechtstreeks op onze rekening te betalen.
 
Stap 3: subsidieaanvraag
Ondertussen kan jij voor het resterende bedrag de subsidie aanvraag online indienen. Dit kan via de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Klik hier om naar de juiste webpagina te gaan. De gebruikershandleiding van de KMO portefeuille helpt je om vlot een subsidieaanvraag in te dienen. Hou zeker ons registratienummer DV.A238516 bij de hand.
 
Stap 4: betaling eigen bijdrage aan Sodexo
Nadat je aanvraag succesvol werd ingediend krijg je een subsidienummer en de stortingsgegevens voor je eigen bijdrage. Ten laatste 30 kalenderdagen na je online aanvraag moet het geld op de KMO portefeuille rekening staan. Let er op dat je de stortingsgegevens (inclusief mededeling) exact overneemt. Hou er rekening mee dat je bank enkele dagen verwerkingstijd nodig heeft. Je eigen bijdrage staat na de storting in wacht in jouw persoonlijke KMO portefeuille.
 
Stap 5: uitbetaling van subsidie
Wanneer het Agentschap jouw storting op tijd ontvangen heeft, stort zij haar deel eveneens op jouw persoonlijke KMO portefeuille. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail.
 
Stap 6: doorstorten van de totaalsom aan CreaFig
Zowel jouw eigen bijdrage als het deel van de Vlaamse Overheid bevinden zich nu in jouw persoonlijke KMO portefeuille. Meld je opnieuw aan op de website om het totaalbedrag online door te storten naar onze rekening.
 
Stap 7: evaluatie van CreaFig
Je zal na het traject gevraagd worden om ons als dienstverlener te beoordelen.
 
Voor de exacte stappen en uitleg met schermen, bekijk dit document.

Waarmee kunnen we u helpen?

  Bezig met verzenden...
feedback_mix.png