Overnamebemiddeling

Een sectorgenoot overnemen of een fusie aangaan, het heeft belangrijke gevolgen voor de werking en het voortbestaan van een onderneming. Er dient goed overwogen te worden of de onderneming het financieel aankan om bv. de aandelen van een andere onderneming over te nemen. Over welke periode zal de financieringgebeuren? Blijft de verkoper in de zaak als werknemer en wordt het personeelmee overgenomen? Kan er een deel van de overnameprijs uitgesteld worden ondervoorwaarden? Er komt heel wat bij kijken en gefundeerde berekeningen zijn eenabsolute noodzaak.

Waarom Creafig?

Kritisch en correct

We analyseren de over te nemen zaak en we doen een waardebepaling op basis van objectieve criteria. Ook stellen we een financieel plan en cashplanning op om te kijken of de prijs voor de onderneming haalbaar is. Daarnaast simuleren we hoe de financiering hiervan zal gebeuren.

Creafig komt met een advies omtrent de waarde van de over te nemen zaak en ondersteunt tijdens de onderhandelingen hierover. Ook kijken we samen met de overnemer op basis van de opgestelde prognoses hoe de financiering hiervan praktisch zal gaan gebeuren.

Wat mag je verwachten?

  • Analyse van de scenario’s
  • Overname advies  
  • Kredietbegeleiding
  • Administratieve begeleiding bij contractopstelling en neerlegging statuten
Telefoonassistente aan het bellen met klant | Creafig
Wij staan aan je zijde bij de overname
Bel +32 11 44 74 71

Wij zijn erkend KMO dienstverlener.

We kunnen met enige trots zeggen dat Creafig vanaf 13 mei 2020 als boekhouder KMO-portefeuille erkend is. Zo kunnen wij onze klanten bijstaan voor strategisch advies met ondersteuning van VLAIO. (naar info op pagina https://www.creafig.be/kmo-dienstverlener/)

Lees meer
Ontwikkeld door Mediamast
Boekhouder KMO portefeuille