Wat mag je zeker niet vergeten na een overlijden?
1. Geef het overlijden aan bij de dienst burgerlijke stand van de gemeente
Het overlijden moet zo snel mogelijk doorgegeven worden bij de burgerlijke stand van de gemeente waar de persoon overleden is en de gemeente waar de persoon begraven/gecremeerd zal worden. Samen met het overlijdensattest en identiteitskaart van de overledene zal de gemeente dan een uittreksel van de overlijdensakte afleveren.
2. Neem contact op met de bank
Alle banken waar de overledene een rekening had, moeten door de erfgenamen op de hoogte gebracht worden van het overlijden. Vanaf het moment dat de bank(en) in kennis is/zijn gesteld, zullen alle rekeningen geblokkeerd worden tot er duidelijk is wie de erfgena(a)m(en) is/zijn.
3. Vraag een attest van erfopvolging op
Een attest van erfopvolging kan gratis opgevraagd worden bij het registratiekantoor van de gemeente waar de persoon overleden is. Enkel indien er een huwelijkscontract of een testament bestaat zal er een akte van erfopvolging door een notaris opgemaakt worden.
4. Aangifte van de nalatenschap indienen
5. Onroerende goederen
Wij hebben de nodige expertise om de onroerende goederen aan een juiste waarde te valideren. Daarom werken wij ook samen met notarissen, vastgoedmakelaars en bouwpromotoren voor een optimale dienstverlening.